Kandidater

INTRODUKTION TIL KANDIDATER

SelectionF er for dig som allerede er godt i gang med din bestyrelseskarriere.
Du har opnået stærke resultater i din karriere på topledelsesniveau og har erfaring med bestyrelsesarbejdet; via en af de virksomheder, hvor du gennem direktionen har arbejdet tæt sammen med bestyrelsen, eller fordi du allerede er medlem af en eller flere bestyrelser. Du har et ønske om at bidrage til flere bestyrelser og søger en større synlighed af dine kompetencer. Du har potentiale til at påtage dig minimum 1-3 bestyrelser og er interesseret i at indgå i kandidatfeltet til kommende bestyrelser. 

Vores forretningsmodel baserer sig på, at vi gør kvindelige bestyrelseskandidaters kompetencer søgbare. I første omgang anonymt, så virksomheden overvejende vurderer kandidaterne ud fra kompetencer. Når virksomheden har fundet et relevant match til deres ønsker, betaler den for at kunne tage kontakt til dig. Dette er et mindre honorar, som dækker administrationsomkostninger og løbende drift af systemet. Virksomheden står selv for at tage kontakt og gennemføre rekrutteringen. Vi bidrager dermed til at skære fordyrende mellemled og processer væk. Det primære honorar fra virksomhed til Selection F udløses først, når en rekrutteringsproces resulterer i en reel ansættelse. 

Dine data opbevares sikkert. Du kan selv tilgå dem og til enhver tid redigere eller slette din profil. Det er vigtigt, at du holder dine informationer opdaterede, herunder om du har ændringer til dine ønsker om bestyrelsesarbejde. Der er ingen omkostninger for dig ved at blive optaget i SelectionF.

Få en profil:

For at blive en del af SelectionF skal du igennem følgende enkle trin:

 1. Udfyld optagelsesformularen. Den sikrer, at dine ønsker og kompetencer blive søgbare
 2. Udarbejd din Bestyrelsesprofil. Se guide og introduktion her på siden
 3. Deltag i et interview med SelectionF

En bestyrelsesprofil er din ”one-pager” – dit pitch til kommende bestyrelser. Typisk er der billede og kontaktinformation i toppen som på et standard CV. Resten af dokumentet beskriver, hvad dit bidrag til bestyrelsen er. Typisk indledes beskrivelsen med en ”one-liner” –  den ene sætning, som beskriver dig: ”Analytisk økonom med M&A speciale”, ”International forretningsudvikling med FMCG fokus”, ”Digitalisering, Retail og International afsætning”, ”Global Offshore Services – vind og olie”, ”Livsstil, Fashion, Global afsætning”, ”Digitalisering i den finansielle sektor”, etc. Indledningen stiller skarpt på, hvilke specifikke strategiske udfordringer du har erfaring med og kan arbejde strategisk med i bestyrelsessammenhæng. Det kan for eksempel være:

 • vækst
 • turnaround
 • kapitalfremskaffelse
 • generationsskifte
 • M&A
 • innovation
 • digitalisering

Typisk prioriteres 3-5 områder, du har særlige kompetencer indenfor.
Dernæst følger en kort sammenskrivning af, hvilke brancher, virksomheder og roller du primært har erfaring fra. Har du bestyrelseserfaring introduceres det særskilt. Afslutningsvis afsluttes profilen med en introduktion til dig som person. Hvilken rolle spiller du typisk i teamsammenhænge? Hvordan indgår du i bestyrelsen? Som afrunding må du gerne fortælle lidt om dig selv. Hvad interesserer dig, og hvad bruger du din fritid på?

Interview
Selection F bidrager til at øge synligheden af kompetente kvindelige kandidater til bestyrelser. Bestyrelser skal ønske at anvende platformen igen, og vi vil øge udbredelsen af den. Derfor er det afgørende, at kvaliteten af kandidaterne er på et højt niveau. Vi lægger vægt på, at vi har haft en individuel samtale med hver enkelt kandidat inden optagelse. Interviewet er med til at validere erfaringsniveauet for den enkelte og til at skærpe bestyrelsesprofilen yderligere. Hvor har den enkelte kandidat specifikke muligheder for at kunne gøre en forskel?

Samtalen foregår per telefon eller skype og uddyber følgende:

 • resultater skabt i løbet af karrieren
 • personlighed, ledelses- og samarbejdsprofil
 • prioritering af branche og kompetencer
 • strategisk bidrag – de tre til fem vigtigste
 • specifikt om bestyrelseserfaring
 • ønsker til virksomheder og bestyrelsesposter
 • mulige referencer